KURÁTORSKÉ KLIKÁNÍ #68: ZÁŘÍ 2024




👉 Na HBO je nová řada Geniální přítelkyně podle jedné z mých "životních" knih. A protože díly přibývají po týdnu, je to nejen skvělé dívání, ale i trénink trpělivosti. 

👉 Debatovali jsme teď s pár lidmi o koncesionářských poplatcích za Český rozhlas a Českou televizi. Dávají smysl? Za mě ano. A říkám ještě trochu jistějšíANO poté, co jsem narazila na pořad "What The Fact". Výborné! 

👉 Tip bez odkazu, ale musím ho sem dát, protože jsem zjistila, kolik lidí nenapadl. A abych byla fér, mě dlouho taky ne. :) Jestli chcete omalovánky, které doopravdy budou bavit vaše děti, dejte do Google obrázky se jménem postavičky nebo věci, které má dítě rádo plus "coloring page". Jenom těch tramvají co tam je! 

👉 Silvie Lauder mi do Inboxu doručila poučný newsletter o černošské emancipaci, které kromě bílých mužů bránily také bělošské ženy. Otrokyně jim totiž pomáhaly k ekonomické nezávislosti a kdo by se chtěl dobrovolně vzdát majetku? Poučný text o tom, že historie nikdy není popsána definitivně a taky o tom, jak velmi u ní záleží, kdo nám o ní píše nebo nám ji vypráví. 

👉 Feminismus ještě jednou, protože tato krásná debata o používání češtiny. Mohly bychom se takto inteligentně, smysluplně, fakticky podloženě a k věci bavit třeba i na sítích?

👉 Potřebujete od obrazovky teď hned do parku? Tak pojďte. Na téhle stránce je na každé kliknutí minutové video z jednoho ze stovek parků po celém světě

👉 NY Times dělají rubriku odpovědí na otázky, které nám všem vrtají hlavou. Třeba proč z hlavy nemůžete dostat určitou písničku. (anglicky)

👉 Když jsme u toho, já to mám teď s touto. A moje děti jedou Pedra. Ten se mi tam taky občas přimíchá. :)

👉 Letěla jsem minulý týden sama!!! do Ankary. Kromě toho, že jsem měla jeden batoh, na letišti jsem si koupila KitKat a nikdo mi ho nesnědl, měla jsem vlastní postel, noční stolek, ze kterého mi nikdo nic neshazoval... a tak dlouho dále jsem taky měla konečně čas doposlechnout si některé z mnoha uložených podcastů. A hele - hned v nich byl tenhle poklad o životě v městských džunglích v Jižní a Severní Americe

👉 A co tady ještě chybí? Recept. Koukněte na tuhle vychytávku


Děkuju velmi za kávy a krásný podzim přeju. 💙