OKAMŽIK RADOSTI: Moje druhá kniha!

Přesně za měsíc! 16.10. vyjde moje druhá kniha. Jmenuje se České cizinky. Cítím zvláštní mix štěstí, že jsem knihu dopsala a zároveň trochu smutek, že už je hotovo. A samozřejmě natěšení i obavy, co na ni řeknete. 





O čem kniha je? 

Je to dokumentární knížka o českých ženách, které mají domov v jiné zemi světa, než kde se narodily. Je v ní jedenáct beletrizovaných autentických výpovědí, které ukazují různé zkušenosti s životem v cizích zemích. Každý příběh se snaží zlomit předsudky, které o zemích nebo o životě v cizině máme, a relativizovat klišé, která s nimi spojujeme. 

👉 Je v USA opravdu všechno možné, a to i pro matku - samoživitelku? 

👉 Co když muslimka nemusí být od hlavy k patě zašátkovaná žena, ale klidně potetovaná holka v tílku?

👉 Dá se uchytit v cizině bez znalosti jediného slova cizího jazyka?

👉 Zkazí dítěti život, když mu rodiče v pubertě vezmou domov, kulturu a všechno, čím žije? 

Dala jsem si ambiciózní cíl ukázat v ní pestrost ženských osudů ve spojení s tím, že jakkoliv nám různá zjednodušení a stereotypy ulehčují život, je důležité umět se podívat taky za ně. Jestli se mi to povedlo, to už posoudíte vy. 





👀 Knížka má skoro 400 stran.

👀 Je v ní 11 příběhů.

 👀 Je v ní 11 portrétů, které nafotila kanadsko-mexická fotografka Patricia Krivanek ze svého domova v Addis Abebě v Etiopii pomocí tzv. dálkového snímání. (S Patricií jsme se poznaly v Kuala Lumpur.) Díky moderním technologiím propojila svůj fotoaparát a notebook s mobilním telefonem hrdinek a kdekoliv na světě právě byla, odtamtud je – ANO, NA DÁLKU, a přitom TAKHLE ÚŽASNĚ - vyfotila. Jsem jí hrozně vděčná, protože bez fotek by #ceskecizinky nebyly.




A ještě pár důležitých informací:

👉 Kniha bude v prodeji ve všech knihkupectvích a e-shopech od 16.10. 

👉 Během října a listopadu plánujeme křty v Brně a v Praze.  Podrobnosti se ladí a dám co nejdřív vědět. :)

👉 Kdybyste se ke knize chtěli cokoliv zeptat, prosím, pište sem do komentářů nebo na mail jana@janaleblanc.cz 🙏